Limburg

Dichtbij investeren in Limburgs vastgoed

Bij een tweede verblijf denken mensen vaak spontaan aan een appartement aan zee of een chalet in de Ardennen. Maar heeft u al eens nagedacht over wat Limburg allemaal te bieden heeft? 

Veel investeringsmogelijkheden

De provincie Limburg heeft een gevarieerd aanbod aan investeringsmogelijkheden: de hogescholen en universiteiten doen de vraag naar studentenkamers groeien. Daarnaast is er ook een grote markt voor appartementen.

Limburgs toerisme

De provincie Limburg zet ook al jarenlang sterk in op toerisme. U kan doorheen de hele provincie genieten van zowel cultuur als natuur. Van Bokrijk tot het Nationaal Jenevermuseum: de Limburgse bezienswaardigheden zijn niet op één hand te tellen.

Genieters hebben de keuze uit verschillende streekproducten zoals de Limburgse vlaai, Hasseltse jenever of Achelse trappist. En in alle Limburgse wandel- en fietsroutes vindt iedere sportieveling zijn gading. 

Zij die graag shoppen kunnen zich volledig laten gaan in het outletcenter Maasmechelen Village. Kortom: Limburg heeft voor elk wat wils te bieden.

Investeer zorgeloos in een vakantiepark

Wanneer u op zoek bent naar een zorgeloze investering kan u in het vakantiepark Hengelhoef terecht. Hengelhoef is het best draaiende vakantiepark van België. Een charmant vakantiehuisje is een betaalbaar alternatief voor een dure strandvakantie en dat spreekt steeds meer mensen aan.

Een investering in exploitatievastgoed zoals een hotel of vakantiepark brengt weinig kopzorgen met zich mee. U investeert namelijk in een uitgebreid verhuurpakket. Dat wil zeggen dat (naast de vakantiewoning) ook het dagelijkse bestuur, onderhoud en de administratie bij de aankoop inbegrepen zijn.

Ruimte voor ondernemen in Limburg

Limburg grenst aan Wallonië, Nederland en Duitsland. Die ligging is bijzonder interessant voor bedrijven met oog op Europese uitbreiding. Het ruime aanbod aan bedrijventerreinen in de regio bewijst dat er een ondermingsklimaat heerst.

Het hoeft dus niet te verwonderen dat steeds meer ondernemingen zich in Limburg vestigen. De goede bereikbaarheid vanuit verschillende landen is de grootste troef van de provincie.

Limburgse woningen zijn het goedkoopst

Wist u dat Limburg de goedkoopste provincie van ons land is? De vastgoedprijzen duiken er ruim onder het Vlaamse gemiddelde en dat is gunstig voor investeerders.

Voor een appartement telt u er gemiddeld 220.000 euro neer. De prijs voor een doorsnee huis ligt lager en bedraagt 215.000 euro.

Voor een luxueuze villa is de richtprijs 295.000 euro. Die betaalbare woningen vindt u ook in de grote Limburgse steden als Hasselt en Genk terug. 

Handig weetje!

Het is ook mogelijk om goedkoper via erfpacht te investeren. Dat betekent dat u tegen een vergoeding (de canon) een grond gedurende een bepaalde periode kan gebruiken alsof uzelf de eigenaar was. De canon is trouwens fiscaal aftrekbaar. U geniet dus niet alleen van een lagere aankoopprijs, maar ook van een belastingvermindering. 

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed