Duitsland

3 redenen om te investeren in Duits vastgoed

Steeds meer Belgische investeerders gaan op zoek naar meerwaarde over de landsgrenzen. Niet alleen de povere opbrengst van het spaarboekje en de crisis in de financiële instellingen duwen beleggers richting Duitsland. Onze oostelijke buur heeft immers heel wat te bieden aan vastgoedinvesteerders

1. Sterke Duitse economie

Duitsland heeft een van de sterkste economieën ter wereld. De drukke arbeidsmarkt duwt de consumptie de hoogte in. En dat zorgt voor een grote vraagnaar betaalbare woningen.

Bovendien  is de Duitse markt erg toegankelijk door de lage vastgoedprijzen. Experts verwachten namelijk dat de Duitse woningprijzen jaarlijks met gemiddeld 3% zullen stijgen.  

2. Duitsers huren vooral

Meer dan de helft van de Duitsers huren een woning. De grote vraag naar huurwoningen resulteert dan ook in een gestructureerde markt onder professioneel toezicht. 

3. Vangnet bij wanbetaling

Wanneer er zich problemen zouden voordoen met de huurders, neemt het overheidsorgaan Finanzamt de maandelijkse betaling van de huur over. Op die manier zijn vastgoedinvesteerders altijd zeker van hun inkomsten.

Ons advies

  • Duits vastgoed koopt u best de komende maanden.
  • Indien u wilt diversifiëren heeft Duitsland de meest stabiele vastgoedmarkt.
  • Kies voor een partner met Nederlanstalige begeleiding en iemand ter plaatse.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed