Waar kan je lenen

Waar kan ik een lening aangaan om te investeren in vastgoed?

Wie in vastgoed wil investeren om te wonen of te beleggen, heeft vaak een lening nodig. Het spreekt voor zich dat een lening veilig en correct moet zijn. Waar kan u zo'n lening afsluiten?  

U heeft 3 opties waar u kan lenen:

1. Uw financiële instelling of bank 

Voor de meest voordelige lening kunt u vaak terecht bij uw eigen bank. Zo bent u zeker dat  u een betrouwbare lening afsluit tegen een correcte prijs.

Belangrijk! U moet goed vergelijken wat de verschillende banken aanbieden. De rentevoet van de ene bank kan voordeliger zijn dan die van een andere. En als u al jarenlang een trouwe klant bent, kan uw bank voor u wel een extra inspanning leveren.

 

2. Alternatieve financiële instellingen

Alternatieve financiële instellingen zijn kredietverleners die wettelijk leningen mogen verstrekken, maar voor de rest geen banken zijn. Hun klanten zijn vaak mensen die bij een gewone bank niet meer terechtkunnen.

Opgelet: het risico voor de kredietverstrekker is groter, wat zich vertaalt in een hogere rentevoet.

 

3. Particuliere lening

Wie om welke reden dan ook niet bij een officiële financiële instelling terecht kan, kan wel altijd beroep doen op een particuliere kredietverstrekker, bijvoorbeeld een familielid of goede vriend.

Het principe is eenvoudig: de ene particulier verbindt zich ertoe om de andere particulier een onderhandse lening te geven. Vaak gebeurt zo’n transactie mondeling, maar natuurlijk is het veel beter om alle afspraken netjes op papier te zetten.

Mits goede afspraken is lenen bij een particulier vaak goedkoper dan bij een financiële instelling.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed