Vastgoed advies

Investeren in vastgoed

Wilt u investeren in vastgoed maar weet u niet welk vastgoed het best bij u past? Devastgoedgids maakte een overzicht van alle soorten beleggingingsvastgoed. Meer over het investeren in vastgoed vindt u hier.

 

Financiering

Hoe u de belegging kan financieren, is een belangrijk aspect van uw investeringsproject. Vele vragen dringen zich op: kan ik lenen? Hoeveel kan ik lenen? Wat betekent bulletkrediet? Hoe zit dat met het voorschot op mijn pensioen dat ik kan krijgen?

U kunt de antwoorden op al deze vragen en vele weetjes vinden onder de categorie Financiering van een vastgoedbelegging.

 

Fiscaliteit

De belastingen die verbonden zijn met de aankoop, de verhuur en de verkoop van vastgoed spelen ook een grote rol in uw beslissing. Maar wist u dat u kan genieten van meerdere fiscale voordelen bij een investering in vastgoed?

In het menu Vastgoed en fiscaliteit maken we de fiscale regels duidelijk voor u. Daarnaast geven we tips om het maximum uit uw investering te halen.

 

Pensioen

Ook is het goed om u even te verdiepen in uw pensioen. Misschien dacht u eraan om nu te investeren zodat u tijdens uw oude dag van het rendement kan genieten. Dat is een slimme zet. Maar vóór u op pensioen gaat, kan u al een deel van uw pensioen krijgen om te investeren in vastgoed .

Goed om te weten, dachten wij, dus hebben wij de tips en trics in verband met Vastgoed en pensioen op een rij gezet.

 

Rechtspraak

De rechtspraak omtrent de verkoop en verhuur van vastgoed is een onderwerp waar we veel zorg aan besteden. Het is belangrijk dat u als vastgoedinvesteerder goed op de hoogte bent van uw rechten. 

Meer informatie over rechtspraak in vastgoed vindt u onder de oranje link of in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

 

Schenkings- en successierecht

Niet alleen de investering en het bezit van vastgoed zijn van tel. Wat gebeurt er met uw vastgoed na uw overlijden? Zullen uw kinderen successierechten moeten betalen? Misschien vroeg u zich af of u het erfrecht kon ontlopen?

Allemaal vragen die wij voor u beantwoord hebben in Schenken en successie van vastgoed.

 

Investeren via een vennootschap

Investeren in vastgoed kan niet alleen op persoonlijke naam, maar ook via een vennootschap. Maar wat is een vennootschap nu ook weer precies? En hoe gaat dat in zijn werk? Doe ik er voordeel aan om vastgoed in een vennootschap te kopen?

In het menu Investeren via een vennootschap komt u alles te weten.

 

Erfpacht

U hoeft ook niet per se het onderste uit de kan te halen om te kunnen investeren in vastgoed. Wist u dat u extra voordelig kan investeren met erfpacht? Dan betaalt u 30 tot 50 procent minder omdat u enkel voor het pand betaalt en niet voor de grondrechten. 

Interessant voor u? Ga dan zeker een kijkje nemen bij Investeren in vastgoed met erfpacht.

 

Tweede verblijf

Beleggen in een tweede verblijf gebeurt met andere fiscale regels dan het aankopen van een eerste huis. Ook de mogelijkheden in financiering en de voordelen die de wetgeving aanbiedt, verschillen.

Investeerders die gericht informatie zoeken over beleggingen in tweede verblijven en ander beleggingsvastgoed kunnen terecht in de categorie Tweede verblijf.

 

Alternatieve beleggingen

Uiteraard zijn er meer manieren om uw spaargeld te beleggen. Hoewel het rendement stukken lager ligt dan bij vastgoedinvesteringen, kan u uw centen op een spaarboekje zetten of beleggen in overheidsobligaties of aandelen. Ook pensioensparen is een optie.

Mocht u deze mogelijkheden overwegen, hebben wij alle informatie hierover gebundeld in Alternatieve beleggingen

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed