Tweede verblijf

Investeren in een tweede verblijf

Een tweede verblijf is naast een gezinswoning een droom voor veel Vlamingen. Sommige kiezen het als vakantiewoning, andere als een combinatie tussen vakantie en investering (zo verhuren ze het misschien als ze er zelf niet zijn). Welke keuze uw voorkeur ook heeft, goed geïnformeerd zijn is natuurlijk van primair belang. 

 

Welke belastingen moet u betalen op een tweede verblijf?

U heeft een tweede verblijf gekocht (of wil één kopen) om in de vakanties met de familie lekker te ontspannen. Maar dat genieten lukt alleen als u geen verrassingen in de brievenbus krijgt. Dit zijn de belastingen die u moet betalen op uw tweede verblijf:

  • Onroerende voorheffing
  • Lokale belastingen
  • Tweedeverblijfstaks

 

Welke voordelen biedt een tweede verblijf?

Wist u dat u misschien belastingsvoordeel krijgt als u verbouwingen uitvoert aan uw tweede verblijf? Bovendien zijn er nog heel wat voordelen aan een tweede verblijf waar u van kan genieten.

 

Waar moet ik aan denken als ik mijn tweede verblijf weer wil verkopen?

Als uw tweede verblijf een en ander heeft opgebracht, wilt u het misschien verkopen om nog eens een laatste keer aan de kassa te passeren. Om de meerwaarde en de winst zo groot mogelijk te maken, zijn er enkele zaken die u moet weten. Daarom hebben wij enkele tips voor het verkopen van uw tweede verblijf op een rij gezet.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed