Tweede verblijf

Investeren in een tweede verblijf

Een tweede verblijf naast de gezinswoning is voor veel Belgen eerder een realiteit dan een droom. Daar komt het een en ander bij kijken. Niet alleen bij de aankoop, maar ook erna. En wat als u het wil verkopen nadat het goed gerendeerd heeft? Dat brengt een hoop vragen met zich mee. Waar wij hier een antwoord op geven.

 

Welke belastingen moet u betalen op een tweede verblijf?

Het is zover: u heeft een tweede verblijf gekocht om in de vakanties met de familie lekker te ontspannen. Maar dat genieten lukt alleen als u geen verrassingen in de brievenbus krijgt. Dit zijn de belastingen die u moet betalen op uw tweede verblijf:

  • Onroerende voorheffing
  • Lokale belastingen
  • Tweedeverblijfstaks

Meer informatie vindt u onder de link of in het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Welke voordelen biedt een tweede verblijf?

Wist u dat u misschien belastingsvoordeel krijgt als u verbouwingen uitvoert aan uw tweede verblijf? Bovendien zijn er nog heel wat voordelen aan een tweede verblijf waar u van kan genieten.

Waar moet ik aan denken als ik mijn tweede verblijf weer wil verkopen?

Als uw tweede verblijf een en ander heeft opgebracht, wilt u het misschien verkopen om nog eens een laatste keer aan de kassa te passeren. Om de meerwaarde en de winst zo groot mogelijk te maken, zijn er enkele zaken die u moet weten. Daarom hebben wij enkele tips voor het verkopen van uw tweede verblijf op een rij gezet.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed