Sociaal Verhuurkantoor

Investeren in vastgoed en gegarandeerd huur ontvangen vanaf de eerste maand: te mooi om waar te zijn? Niet als u het slim aanpakt en in zee gaat met een sociaal verhuurkantoor. De verhuurgarantie bezorgt investeerders zekerheid en veiligheid.

 

Hoewel de kranten maar blijven herhalen dat investeren in vastgoed veel meer opbrengt dan het klassieke spaarboekje en sommige vakbladen zelfs schrijven dat u als spaarder onteigend wordt, durven veel mensen de stap naar vastgoed niet te zetten. De reden? In de hoofden van veel mensen staat vastgoed, hoewel het een waardevaste en tastbare investering is, nog te vaak synoniem met onzekerheid.

Maar wat als die onzekerheid volledig zou wegvallen? Zou u dan de sprong durven te wagen? Onmogelijk, horen we u denken? Niet als u een verhuurgarantie krijgt. Daarmee bent u vanaf de eerste maand zeker van een vast maandelijks huurrendement, zonder addertjes en zonder kopzorgen. Met andere woorden: elke maand ziet u een vast bedrag op uw rekening verschijnen. Het klinkt ongelooflijk, maar het kan.

 

Garantie voor 9, 18 of 27 jaar

Wanneer u investeert in klassiek vastgoed, studentenkoten of een hotelkamer, bent u voor uw huurrendement afhankelijk van de bezettingsgraad: is uw vastgoed verhuurd of niet? U loopt dus altijd een risico op leegstand, hoewel het klein is. Wie gaat investeren in vastgoed met verhuurgarantie, sluit dat risico volledig uit. Hoe dat kan? Door in zee te gaan met een sociaal verhuurkantoor (SVK).

Een SVK werkt samen met een OCMW- of gemeentebestuur en verhuurt de woning waarin u investeert voor (traditioneel gezien° 9, 18 of 27 jaar. Gedurende die periode geniet u van de verhuurgarantie. Zoals dat bij alle financiële producten het geval is, heeft die absolute zekerheid wel een keerzijde: het rendement ligt iets lager. Investeerders moeten dus voor zichzelf uitmaken of ze zich daarin kunnen vinden

Investeren in vastgoed met verhuurgarantie is ideaal voor wie absolute zekerheid wil.
Investeren in vastgoed met verhuurgarantie is ideaal voor wie absolute zekerheid wil.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed