Is investeren in Duits vastgoed een goed idee?

Investeren in Duits vastgoed is een goed idee. Dat schrijft Thomas Kalsbeek, portfoliomanager bij OHV Vermogensbeheer, in een column in de Nederlandse krant De Telegraaf.

"Duitsland heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de grote groeimotor van Europa", schrijft Kalsbeek. "Hoewel de groei niet gigantisch is, is het beter dan de krimp in vele andere Europese landen. De groei zorgt voor meer immigratie naar Duitsland en daardoor een grotere vraag naar particliere huurwoningen. Daarnaast is de trend dat de bevolking langer alleen blijft wonen, wat de vraag naar huurwoningen eveneens doet toenemen."

"In 2014 zijn de huurprijzen en huisprijzen in Duitsland gestegen, hoewel de stijging minder was dan in voorgaande jaren. Van een bubbel in de huur- en koopmarkt valt echter nog niet te spreken. Woonlasten zijn in Duitsland relatief laag, het merendeel van de Duitsers geeft minder dan 30 % van zijn/haar inkomen uit aan woonlasten. Bovendien is de Duitse vastgoedmarkt  afgelopen decennia achtergebleven in vergelijking met omringende landen."

Ik wil investeringsadvies

Duits vastgoed is de laatste jaren in waarde toegenomen.

Gerelateerde blogberichten:

De impact van de sterke Duitse economie op een vastgoedbelegging

Hoe gezond is de Duitse vastgoedmarkt?

Hoe werkt de huurdersmarkt in Duitsland?

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed