Hoe bescherm ik mijn spaargeld?

In België wordt uw spaargeld door de hoge inflatie minder waard. Uw koopkracht daalt en als u niets doet, verliest u dus een groot deel van uw kapitaal. Gelukkig zijn er ook oplossingen zodat u zonder zorgen uw vermogen op peil kunt houden.

Een eenvoudig rekenvoorbeeld om te illustreren hoe inflatie maakt dat u met uw geld minder kunt kopen:

De inflatie ligt met 2,5 procent hoger dan de gemiddelde spaarrente van 1 procent. Wie 100.000 euro op zijn spaarrekening heeft staan, is zo jaarlijks 1.500 euro kwijt. In tien jaar tijd is dat een verlies van liefst 15.000 euro.

Slimme spaarders willen zo’n scenario natuurlijk vermijden en hun vermogen behouden. Investeren in vastgoed is daarvoor de oplossing. Vastgoed is namelijk inflatiebestendig, en de laatste vijftig jaar is de waarde van Belgisch vastgoed jaarlijks met gemiddeld 6,3 procent gestegen. Dat blijkt uit statistieken van de Vlaamse overheid.

Als we opnieuw de rekenoefening maken met bovenstaande cijfers, behouden we met vastgoed een gemiddeld rendement van 3,8 procent. Investeren in vastgoed is dus niet alleen het antwoord op de vraag 'Hoe behoud ik mijn vermogen?' maar ook op de vraag 'Hoe laat ik mijn vermogen groeien?' 

Door de inflatie is uw spaargeld steeds minder waard.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed