Franstalige Belgen beleggen steeds meer aan de Franse kust

Te duur, te lelijk en vooral te onvriendelijk. Dat is de ongezouten mening van de Franstalige Belgen over de Belgische kust. Steeds vaker rijden ze onze stranden voorbij en vouwen ze hun strandstoel open aan de Noord-Franse Opaalkust.

Terwijl het aandeel van Franstalige Belgen in onze kuststreek met een vijfde daalde, vertegenwoordigen ze een steeds grotere groep op de Noord-Franse stranden. Voor die verschuiving worden in Noord-Frankrijk verschillende verklaringen aangehaald: de lelijke hoogbouw ontsiert de Belgische kustlijn, onze gastvrijheid laat soms te wensen over en je telt voor de Belgische klassieker mosselen-friet, die op een zomerse dag niet mag ontbreken, dubbel zoveel neer dan bij onze Franse buren.

Wat heeft de Opaalkust hen dan meer te bieden? De Franse kustlijn is maar liefst twee keer zo lang dan de Belgische en het verblijf is er doorgaans veel goedkoper. Daarbovenop vormen de uitgestrekte stranden en hun ongerepte natuur het perfecte decor voor rustgevende vakantie. Het hoeft dus niet te verwonderen dat vastgoedinvesteerders  steeds vaker  beleggen aan de Noord-Franse kust.

Meer info

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed