Een rendement van 10 % per jaar? Denk twee keer na!

Geld moet opbrengen, en liefst zo veel mogelijk. Toch hebben investeerders vaak onrealistische rendementsverwachtingen. In het huidige economische klimaat kunnen beleggers uitgaan van een gemiddeld rendement van 3 à 4 %.

 

Regelmatig zien we investeerders die een rendement van 10 % per maand of meer willen. Eerlijk: dat kan niet. Dat wil immers zeggen dat wie 4.000 euro investeert, na een maand 4.400 euro heeft, na twee maanden 4.840 euro en na een jaar - hou u vast - 12.548,8 euro. Anders gezegd: de investering is na amper een jaar drie keer zoveel waard. Het behoeft weinig uitleg dat zoiets onmogelijk is - laat staan dat de investering toegankelijk is vanaf 4.000 euro.

Zelfs rendementen van 10 % per jaar zijn onhaalbaar gezien de huidige economische situatie. Sinds de invoering van de wettelijke minimumspaarrente verlaagde de ene na de andere bank haar interestvoeten. Momenteel krijgt een spaarder ongeveer 0,2 %. U snapt onmiddellijk waarom 10 % onmogelijk is. Financiële producten die u toch zo'n rendement beloven, brengen ongetwijfeld gigantische risico's met zich mee.

 

Vastgoed haalt de norm

In de huidige economische crisis is een rendement van 2 à 3 % de norm voor beleggingsproducten. Toch moet u altijd op uw hoede zijn voor de risico's en tegenvallende resultaten. Gelukkig is er vastgoed: een investering in onroerende goederen haalt het gemiddelde rendement én biedt veel meer zekerheid en veiligheid.

Ten eerste heeft u met vastgoed letterlijk iets in handen. U wordt eigenaar via een notariële akte en ziet met eigen ogen waarin u investeert. Dat is bij aandelen en andere beleggingsproducten vaak niet het geval. Meer nog: wie aandelen koopt, koopt in feite niets meer dan 'lucht'.

Bovendien is een vastgoedinvestering zowat de enige belegging die in de loop van de geschiedenis alleen maar in waarde is gestegen. Beleggers genieten dus niet alleen van de maandelijkse huurinkomsten, maar ook van een mooi meerwaardepotentieel.

 

Samengevat:

  • Rendementen van 10 % per maand en zelfs per jaar zijn onmogelijk
  • In het huidige economische klimaat is 2 à 3 % rendement de norm
  • Vastgoed haalt dat cijfer en biedt investeerders daarbovenop veiligheid en zekerheid

Ontdek de soorten vastgoedinvesteringen

 

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed