Drie voordelen van vastgoed tegenover aandelen

Veel mensen associëren het woord ‘beleggen’ direct met aandelen en beurskoersen. Toch zijn er minder risicovolle beleggingsmogelijkheden zoals investeren in vastgoed die uw geld meer doen opbrengen dan uw onrendabele spaarrekening. Hieronder vindt u drie voordelen die vastgoed kan bieden tegenover aandelen.

 

  • Vastgoed is van alle tijden

Aangezien de bevolking in België langzaam maar zeker groeit naar 12 miljoen inwoners is het belangrijk dat er voldoende huisvesting kan worden gewaarborgd. De vraag naar huizen, appartementen en studio’s zal dus altijd gevrijwaard worden en biedt dus zekerheid voor uw beleggingsportefeuille. Dit maakt dat vastgoed een stevig alternatief vormt voor de fluctuerende aandeelkoersen.


  • Geen rocket science

Terwijl aandeelkoersen er vaak kunnen uitzien als sudoku’s van kamikaze-niveau, moet je voor het beleggen in vastgoed geen financieel meesterbrein hebben. Het is gemakkelijker om eenmalig het rendement te onderzoeken van je vastgoed dan iedere keer opnieuw je kansen inschatten op de beurs. Bovendien is vastgoed iets tastbaars dat je kan zien. Geloof ons, het geeft een beter gevoel als je kijkt naar een gebouw dan als maar te staren naar die kleine cijfers van je aandelen.


  • Veiligheidsvest tegen inflatie

Investeren in vastgoed heeft het grote voordeel dat het een directe link heeft met inflatie. Als bakstenen bijvoorbeeld duurder worden om te kopen, dan zal de prijs voor een afgewerkte muur mee evolueren. Dit maakt dat de waarde van een bestaand vastgoed altijd mee zal stijgen samen met zijn onderdelen. Ondertussen kampen aandelen wel met dit probleem en kan het niet dezelfde zekerheid aanbieden.

 

Conclusie

De toekomstige zekerheid van de vraag naar vastgoed en de bescherming tegen inflatie maakt dat deze investeringsmogelijkheid meer garantie biedt op een goed rendement dan aandelen. Bovendien is het ook niet zo moeilijk om de werking van de vastgoedmarkt te begrijpen en je hebt iets tastbaars in handen.

Wat zijn de mogelijkheden om te investeren in vastgoed?

 

Wil u tips over investeren in vastgoed? Klik dan hier

Wil u algemeen meer weten over vastgoedinvesteringen? Klik dan hier

 

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed