Hoe vergaarde Donald Trump zijn fortuin? Investeringen in vastgoed!

donald_trump_copywright_Michael_Vadon.jpgDonald Trump mag dan wel de ene controversiële politieke uitspraak na de andere doen, zijn neus voor financiële zaken staat duidelijk in de goede richting. Dankzij zijn investeringen in vastgoed zit hij nu in de race om het Witte Huis. Maar hij is heus niet de enige die zijn succes aan deze investeringsmogelijkheid te danken heeft. 

 

Na zijn studies stapte Donald Trump in het bedrijf van zijn vader die huurwoningen bouwde in de staat New York. Dankzij zijn beleggingen in vastgoed evolueerde het middelmatige bedrijf tot een heuse vastgoedreus. Trump verdiende miljoenen door
zijn investeringen in huizen, appartementen en hotels waardoor
hij nu één van de machtigste mensen in Amerika werd.

Conrad Hilton vergaarde ook zijn fortuin in de vastgoedsector. Wat begon als een kleine verblijfaccommodatie in Texas, breidde uit tot een heus hotelimperium. Hilton investeerde fors in hotelvastgoed en daar plukt kleindochtertje Paris nu de vruchten van. 

In 2015 voegde Forbes 23 mensen toe aan zijn lijst van wereldmiljardairs wat het totaal van 
vastgoedtyconen op 157 brengt. Beleggen in vastgoed is dus big business dat ook zekerheid biedt op een rendement op lange termijn. Ook in België realiseren de rijken zich van het nut van  een belegging in vastgoed. Zo belegde Marc Coucke vorig jaar nog 75 miljoen euro in een vastgoedproject.

 

Andere Belgen die rijk geworden zijn met vastgoed

Familie Gheyssens: Paul Gheyssens is de sterke man achter het bedrijf Ghelamco, bekend van de voetbaltempel de Ghelamco Arena in Gent. De voorbije tien jaar groeide het bedrijf uit tot één van de belangrijkste vastgoedontwikkelaars in Polen en is het algemeen bekend in België. Ghelamco richt zich vooral op commercieel, logistiek en residentieel vastgoed.

Vermogen: 596 miljoen euro

 

Familie Van Overstraeten: Deze familie beschikt over een kwart van het bedrijf Home-Invest Belgium die maar liefst 73 gebouwen telt en 5 projecten. De onderneming wil dan ook residentiele wooneenheden verhuren en haar portefeuille verder uitbouwen.

Vermogen bedrijf: 322 miljoen euro

 

Familie Bernard Van Canneyt: Als zoon van Jozef Van Canneyt, één van de stichters van Unilin, lanceerde Bernard Van Canneyt in 1992 een verhuurdienst van appartementen. Het concept was simpel, maar heel effeciënt. Appartementen bouwen, investeerders zoeken en instaan voor de verhuur en de investeerders belonen met een goed rendement.

 Vermogen bedrijf: 35 440 000

 

Uw eerste stappen in het beleggen van vastgoed.

Klik hier als u tips wil van ervaren mensen in de vastgoedsector.

 

Wat zijn de mogelijkheden om te investeren in vastgoed?

 

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed