DeVastgoedgids.be lanceert helder vastgoed- en beleggingsnieuws

* De gloednieuwe website DeVastgoedgids.be gaat op maandag 1 juni officieel online

* DeVastgoedgids.be is een initiatief van verschillende projectontwikkelaars

* Bedoeling is om helder vastgoed- en beleggingsadvies en projecten te verspreiden

De gloednieuwe website DeVastgoedgids.be gaat op maandag 1 juni officieel online. Gezien de toenemende populariteit van vastgoed is het aanbod zeer sterk toegenomen, met tal van verschillende websites tot gevolg. Verschillende projectontwikkelaars hebben nu de handen in elkaar geslagen voor een website die helder vastgoed- en beleggingsadvies verspreidt en verschillende aanbiedingen centraliseert. Zo willen ze geïnteresseerden wegwijs maken in de immowereld en praktische tips & tricks op maat aanbieden.

“We vonden al langer dat er nood was aan een informatieplatform dat het vaak moeilijk begrijpbare vastgoedjargon toegankelijker maakt”, zegt medeoprichter Edgar Warmoes, die meewerkt aan DeVastgoedgids.be. “Sinds de uitbraak van de financieel-economische crisis kiezen mensen steeds meer voor vastgoed als beleggingsproduct. Het spaarboekje rendeert nog nauwelijks, en niet iedereen durft de sprong naar de vaak grillige beurs te zetten.”

Thema’s en types
“Bedoeling is dat we de Vlaamse vastgoedmarkt onder de loep nemen en goede informatie centraliseren en delen”, vervolgt Warmoes. “Daarom hebben we specifieke thema’s rond vastgoed gebundeld. Zo bespreken we onder meer de verschillende mogelijkheden om vastgoed te financieren, zoomen we in op de fiscale voordelen van een vastgoedinvestering en leggen we uit hoe vastgoed een vermogen of pensioen kan helpen opbouwen. Om het plaatje compleet te maken, hebben we ook aandacht voor alternatieven zoals aandelen en obligaties.”

Daarnaast komen verschillende types vastgoed aan bod, van klassieke appartementen tot parkings en van serviceflats tot vakantieparken. “Sinds vastgoed zo populair is geworden omdat er nauwelijks een renderend alternatief is, is het aanbod bijzonder rijk en divers”, legt Warmoes uit. “We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje en geven per item advies. Bij vakantieparken kies je bijvoorbeeld best voor exploitaties die ook in het laagseizoen bezoekers aantrekken.”

Blog en nieuwsbrief
Ten slotte groepeert DeVastgoedgids.be projecten en brochures van de ontwikkelaars die hun schouders onder de website hebben gezet of dat willen. De blog volgt het actuele immo- en economisch nieuws op de voet en uiteraard kunnen bezoekers de experts ook contacteren. “De informatie is nog niet volledig, maar we werken eraan”, zegt Warmoes nog. “Een goede website op poten zetten, is een hels karwei. Bovendien willen we de info continu bijwerken en up-to-date houden. Een website moet leven. Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief, ontvangt twee keer per maand een update over de beleggingsopportuniteiten in de vastgoedwereld.”

Datum: 28 mei 2015

Gerelateerde blogartikels:

De 10 beste redenen om te investeren in vastgoed

5 redenen om te investeren in hotelkamers en vakantieparken

Hoe laag is de spaarrente in België?

1024_realestate-545889-edited

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed