Creahotels tovert Kennedy Hotel in Kortrijk om tot ibis Styles

* De West-Vlaamse projectontwikkelaar Creahotels
heeft het bekende Kennedy Hotel in Kortrijk overgenomen

* Creahotels investeert 2,5 miljoen euro in de modernisering
van het hotel, dat volgend jaar omgetoverd wordt in ibis Styles

* De groep wil zo inspelen op de verdere ontwikkeling
van de regio, waarin heel wat grote bedrijven gevestigd zijn

Creahotels, onderdeel van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, heeft het bekende Kennedy Hotel in Kortrijk gekocht. De groep investeert 2,5 miljoen euro in de modernisering van het hotel, dat op Hoog Kortrijk vlak bij het bedrijvenpark President Kennedypark en de E17 ligt. In de loop van volgend jaar starten de werkzaamheden om het Kennedy Hotel om te vormen tot een ibis Styles-hotel, dat deel uitmaakt van Accor, een van de grootste hotelketens van Europa. Dan moet ibis Styles Kortrijk ook operationeel zijn.

“Creahotels heeft een franchiseovereenkomst met Accor”, zegt projectmedewerkster Sylvie Haelterman van Creahotels. “We geloven rotsvast in de strategische locatie van het hotel, dat we willen upgraden naar de hedendaagse standaarden. Kortrijk ligt in de gouden driehoek tussen Rijsel, Gent en Ieper en vlak bij het hotel bevinden zich onder meer Kortrijk Xpo, Kinepolis, AZ Groeninge, het Kennedybos, het Beneluxpark en verschillende campussen van universiteiten en hogescholen. Dat alles biedt heel wat mogelijkheden.”

Het Kennedy Hotel in Kortrijk wordt door Creahotels omgetoverd in ibis Styles Kortrijk.

Opwaardering

Het Kennedy Hotel bestaat sinds 1992 en is in 2005 voor het laatst gerenoveerd en uitgebreid. “Wij willen het klaarmaken voor de volgende stap”, zegt Haelterman. “Er komen geen kamers bij en van de tachtig bestaande renoveren we er 48. De 32 andere kamers zijn recentelijk helemaal vernieuwd. We zijn ervan overtuigd dat de regio klaar is voor een ketenhotel zoals ibis. De zone is zich nog volop aan het ontwikkelen, onder meer dankzij de opwaardering door het stadsbestuur.”

De bloei van de (bedrijven)zone uit zich in de inplanting en uitbreiding van tal van bekende ondernemingen. Zo zijn de hoofdgebouwen van Konvert Interim, ACV, Bond Moyson en het internationale beeldschermenbedrijf Barco in het President Kennedypark gevestigd. Barco en AZ Groeninge plannen er investeringen van respectievelijk 50 en 372 miljoen euro. De regio Zuid-West-Vlaanderen huisvest dan weer enkele van de grootste industriële parels van Vlaanderen, waaronder Bekaert en Unilin. “Het personeel is intussen op de hoogte van de transformatie”, zegt Haelterman nog. “Het is de bedoeling dat alle medewerkers gewoon blijven.”

Datum: 12 november 2015

Gerelateerde blogberichten:

Hoge rendementen en sterk toerisme: hotelvastgoed beleeft hoogdagen

West-Vlaanderen maakt zich op voor extra toeristen en zakenreizigers

ibis Styles Zeebrugge krijgt uitbreiding

Het Kennedy Hotel ligt vlak bij Kortrijk Xpo.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed