Bankshoppen of Immotheker als je wilt lenen om vastgoed te kopen?

Wie wil investeren in vastgoed kan hiervoor lenen. Kies je dan het best om voor bankshoppen of immotheker?

Uitgangssituatie:
De persoon in kwestie heeft een compris getekend maar twijfelt tussen Bankshoppen of Immotheker. Zijn persoonlijke voorkeur ging naar Immotheker omdat hij hier meer goede dingen over gehoord had.

Pro’s en contra’s:

Bankshoppen:
PRO: Mogelijks de allerbeste deal en dus veel geld uitgespaard
CON: Geen garantie tot beste totaalpakket + zeer arbeidsintensief

Immotheker:
PRO: Gemakkelijk en garantie(?) op toch wel zeer goed totaalpakket
CON: Mogelijks niet het onderste uit de kan gehaald.

Hij is bereid net dat beetje meer te betalen en voor Immotheker te gaan, dan zelf te bankshoppen, er veel tijd in te stoppen en eigenlijk nooit zeker te zijn. Maar heeft deze meneer nu eigenlijk wel de juiste keuze gemaakt?
Voor de mensen die niet vertrouwd zijn met deze 2 begrippen is het misschien eens goed om deze eerst eens uit te lichten.

Bankshoppen is zoveel als tijd stoppen in afspraken maken met de verschillende banken om zo te toetsen naar het beste krediet. Hierbij speelt u de verschillende aanbiedingen en voorwaarden van de verschillende banken tegen elkaar uit om zo de beste compromis te krijgen.

Immotheker is een onafhankelijke onderneming. Die u zowel voor, tijdens als na financieel begeleid bij de aankoop van een woning. Via een vrijblijvend verkennend gesprek geven zij u deskundig advies op maat van uw persoonlijke situatie. Wenst u hiervoor verder informatie? Dan stuur ik u graag door naar hun website: https://www.immotheker.be/NL/

Samenvatting van de reacties van anderen: De reacties van andere personen waren heel verdeeld. Om dit kort samen te vatten kwam het heel gemakkelijk neer op het feit dat wanneer je tijd hebt om zelf alle stappen te onderzoeken. Je beter af bent met bankshoppen en zo het geld uit spaart. Een vereiste is hierbij wel dat je de nodige kennis hebt over lenen, verzekeringen, woningkredieten, etc. Wanneer je hiervoor geen tijd en/of kennis hebt, goed advies wil en je bereid bent hiervoor te betalen dan ben je bij immotheker zeker aan het juiste adres! De combinatie van de 2 is ook mogelijk.

BEKIJK ALLE PROJECTEN

Bankshoppen of immotheker

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed