Lenen

Hoe kan u betalen voor een slimme vastgoedinvestering?

De financiering van uw vastgoedbelegging is natuurlijk een belangrijk aspect van heel de onderneming. We hechten er daarom veel belang aan dat investeerders een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden om hun investering te financieren. 

Hieronder bespreken we in vogelvlucht de meest gekozen en belangrijkste mogelijkheden om uw project te financieren. Voor meer informatie kunt u links in het overzicht verder klikken op de materie die u interesseert.

 

1. Lenen

Een lening aangaan is de bekendste methode om het investeringsbedrag op tafel te leggen. Maar is lenen in uw voordeel? Dat hangt af van de interesten, de inflatie en het financiële engagement.

U hoeft ook niet per se bij een bank te lenen. Dat kan ook bij alternatieve instellingen of bij vrienden of familie. Waar u leent, is volledig uw keuze. Houd daarbij wel rekening met het maximale bedrag dat u bij de verschillende instaties kan lenen.

 

2. Pensioen

Het gebeurt wel vaker dat mensen op hun oude dag hun pensioen investeren in vastgoed. Maar wist u dat u ook uw pensioen al kan opvragen nog vóór u de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt?

Dit gaat dan over een voorschot dat u kan 'ontlenen' op de opgebouwde reserves van uw eigen groepsverzekering. Dit hangt wel af van uw individuele verzekering en zal niet voor elke persoon hetzelfde zijn. Neem hiervoor dus zeker contact op met uw verzekeringsmaatschappij!

 

3. Bulletkrediet

Naast de klassieke lening kan u ook op bulletkrediet lenen bij de bank. Bulletkrediet is een soort lening waarbij u tijdens de looptijd van de lening enkel de interesten betaalt. Pas op het einde van de lening moet u het geleende kapitaal teruggeven.

 

4. Spaargeld

De spaarboekjes van tegenwoordig brengen niet veel meer op. De overheid schrapte in 2009 de aangroeipremie en nu wil ze ook de getrouwheidspremie afschaffen. Bovendien hakt de inflatie in op de absolute waarde van uw spaargeld. 

Het is dus interessant om uw zuurverdiende spaarcenten in een opbrengsteigendom te steken: uw kapitaal stijgt in waarde terwijl huuropbrengsten uw bankrekening spekken.

 

Ook handig om te weten:

Informeer ook naar een groepsverzekering bij uw werkgever. Bovendien is het hefboomeffect een interessant fenomeen voor vastgoedinvesteerders. Dankzij het hefboomeffect kunt u namelijk investeren met relatief weinig eigen middelen, die u aanvult met een vreemd vermogen.

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed