Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is interessanter dan ooit. Veel mensen zijn de lage rente op het spaarboekje beu en willen investeren in vastgoed. Huurgelden en meerwaarde, dat is hetgeen beleggen in vastgoed kan opleveren. Uiteraard is dan de vraag:

  • Wat is een goede vastgoedbelegging?
  • Hoeveel geld heb ik nodig om in vastgoed te kunnen investeren?
  • Waarop moet ik letten bij een goede vastgoedbelegging anno 2015?
  • Stel ik door het beleggen in vastgoed mijn pensioen veilig?

Waarom beleggen in vastgoed?

 

Beleggen in vastgoed

Waarom investeren verstandige mensen in vastgoed? Wie vandaag zijn geld laat staan op een spaarboekje, verliest continu geld. De inflatie is hoger dan de spaarrente (1% spaarrente tov 2,5% inflatie). Concreet betekent dit dat wie 100.000 euro op zijn rekening heeft staan, jaarlijks 1.000 euro kwijt is. Doe dat 10 jaar en je bent meer dan 10.000 euro kwijt. Beleggen in vastgoed zorgt voor een rendement op verschillende vlakken:

Huurinkomsten gelinkt aan de inflatie: je ontvangt elk jaar meer en meer huur

Meerwaarde dankzij de inflatie en het steeds schaarser worden van locaties en het duurder worden van bouwkosten

Fiscaal rendement: afhankelijk van de persoonlijke situatie kan een vastgoedinvestering fiscale voordelen opleveren

Rente op de huurgelden: het huurgeld dat je ontvangt brengt op de bank

Volgens onderzoeksbureau Stadim is vastgoed de laatste 70 jaar met 7,14% gestegen. Laat ons nu nog eens voorzichtig stellen dat meerwaardes van 4% tot 6% haalbaar zijn, daarnaast nog 2% tot 5% huurrendement, 1% fiscaal rendement, dan kan eenvastgoedinvestering tussen de 7% en 12% opleveren per jaar.

Beleggen in vastgoed is tastbaar en daardoor veilig

Investeren in vastgoed is een tastbare investering. Je weet waar uw spaarcenten in zitten, je kent de locatie. Hoeveel mensen die in fondsen beleggen weten exact wat er gebeurt met dat geld? Meer en meer zien we de laatste jaren dat ons monetair en bancair systeem niet onfeilbaar zijn. Eerst hadden we de bankencrisis, dan de kredietcrisis, eurocrisis,... Wat is de toekomst van de euro? Wat als u morgen meemaakt wat ze in Cyprus meegemaakt hebben? Stel u voor dat u uw centen niet meer kan afhalen wanneer u dat wilt?

Met vastgoed kan je zo'n gebeurtenissen uitzweten. Of de munt nu verandert of niet, een parking blijft zijn waarde houden. Of dat nu in BEF is of in EUR of een nieuwe variant. Toen ons monetair systeem na de WOII faalde, waren de rijkste mensen zij die veel grond of vastgoed bezaten. Waarom zou dat anno 2015 anders zijn? 

BEKIJK ALLE SOORTEN VASTGOED
 
Meer algemene tips? Bezoek gerust eens de blog van onze partner Bricks and Leisure 

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

Deel dit artikel

Vind de juiste vastgoed investering:

Waar bent u naar op zoek?

DeVastgoedgids.be Een heldere kijk op beleggen en vastgoed